Youtube Twitter Facebook

Новини

Соломон Паси: В технологиите e бъдещето

21.04.2013


"Бягайте в информационните и комуникационни технологии. Там вероятността да останете безработни е най-малка, а предстои да живеете в епохата на хиперпрозрачното общество, когато ще се знае всичко за всеки. Сега интернет трябва да се превърне в основно човешко право". Този съвет даде бившият външен министър на България и президент на Атлантическия клуб Соломон Паси на среща с ученици от ЕГ „Иван Вазов” в Пловдив днес.

Близо два часа водачът на листата на КОАЛИЦИЯ ЦЕНТЪР – СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО в Пловдив отговаряше на въпроси за настоящето и бъдещето на България и ЕС. "Бяхме обещали на хората, че това са нашите приоритети, което е дадена дума и хвърлен камък. Трябваше да успеем, защото рамките за разширяване на ЕС са през седем години. Ако не бяхме влезли в ЕС през 2007 г., щяхме да сме отложени за 2013 г. България сега е слабият ученик на Европа, но има обективни и субективни причини", обясни Паси. Една от тях е, че докато сме били извън ЕС сме се сравнявали с балканските държави и изглеждали сравнително добре, а след това сме започнали да се мерим с развитите страни от Европейския съюз. Учениците питаха Паси за предимствата на лявата и дясната политика, за развитието на образованието и нови работни места и стажове. Паси обясни, че Атлантическия клуб предлага стажове, а повечето хора, които работят там, са минали през тях.

По повод предстоящата годишнина от подписването на договора за присъединяване на България към ЕС, 25 април, г-н Паси бе поканен от Евроклуба на гимназията, за да сподели своя опит в преговорите на България за членство в НАТО и ЕС.

« Обратно към всички новини