Youtube Twitter Facebook

Новини

Коалиция "Център - Свобода и достойнство" откри предизборната си кампания

15.04.2013

Коалиция "Център - Свобода и достойнство" официално откри предизборната си кампания на 14 април в София.

Над 1500 нейни привърженици бяха в Зала 3 на НДК, имаше привърженици и отвън.

Точно в 13 часа присъстващите се изправиха на крака, за да изслушат xимна на Република България, изпят виртуозно от Дони и Нети, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

Чувство на патриотизъм и национална гордост предизвика изпълнението на група „Вакали". На реверите на всички участници бе закачено кръгче с номер 6, с който коалицията ще участва в предизборната надпревара.

Водещият Богдан Томов покани на трибуната съпредседателите на коалицията Христина Христова от НДСВ и Корман Исмаилов от „Народна партия Свобода и достойнство."

"България има нужда от рязка промяна" - категорична бе съпредседателката на коалицията и лидер на НДСВ Христина Христова.

България се тресе от политически напрежения и скандали, които бавно и сигурно предизвикат институционален разпад.

Няма идеи, няма визия, няма лидерство, няма перспектива за хората.

Затова страната ни има нужда от Коалиция "Център - Свобода и достойнство". От една разумна, стабилизираща, успокояваща и даваща перспектива и надежда на хората управленска стратегия.

Ние от "Център - Свобода и достойнство" ще победим, ще бъдем незаобиколим фактор в следващото правителство, заяви Христина Христова.

От 2001 до 2005 г. доходите растяха, имаше работа, имаше спокойствие за бизнеса и най-важно - тогава бяха най-ниските нива на корупция за целия преход, коментира тя.

Имаме самочувствието, че знаем какво и как да го направим. Следващото управление ще поеме една страна с неработеща икономика и потънало в бедност население.

Затова първата задача ще ни е - да върнем поне капка надежда у хората, че на този свят има закони, правила и, че държавата има една единствена функция - да се грижи за своите граждани.

Христина Христова посочи и конкретни мерки, залегнали в коалиционната
прокгама.

• Ще замразим данъците на 10% за хората и бизнеса, а на едноличните търговци ще го намалим на 10%

• Ще въведем семейно подходно облагане

• Майките ще продължат да бъдат в центъра на вниманието и ще получават 100% от заплатата си през първата година от раждането и не по-малко от минималната работна заплата през втората

• Социалните помощи ще са само за слабите и нуждаещи се, а останалите ще подкрепим да си намерят работа.

• Образованието ще е приоритет над приоритетите и дългосрочен финансов ангажимент на правителството. Трябват ни млади, образовани хора

Ние обещаваме да има работа за всеки, който иска и може да работи. Ние обещаваме работеща икономика и растящи доходи.

Ние обещаваме, че ще работим с мисъл за хората, те ще са в центъра на вниманието, заяво Христина Христова.

Сега сме много повече на брой и тръгваме на избори с "Център - Свобода и достойнство", заяви съпредседателят на коалицията Корман Исмаилов.

Тръгваме с вяра в нашите идеали и с отговорност към всички български граждани, живеещи в страната и чужбина.

Защото ние от НПСД и НДСВ преодоляхме тяснопартийните си интереси и лични амбиции, за да станем изразител на политическия модел на модерното българско общество. Общество без исторически, етнически, религиозни и социални предразсъдъци, коментира Корман Исмаилов.

Днес ние сме длъжни да успеем не само за това, че сме втората по големина и потенциал коалиция на тези избори.

Обречени сме да успеем заедно с всички хора, за които свободата и достойнството, честта и честната дума са висша ценност и въпрос на морал.

Сбърканите приоритети на последното управление доведоха страната ни до прага на социална, икономическа и политическа криза. Справедливостта, възмездието и сигурността на гражданите не се случиха по ентусиазирания начин, по който бяха обещавани преди 4 години.

Това не може и не трябва да продължи така.

Трябва да се намесим ние:

• Като възстановим заетостта, доходите и растежа на икономиката, които след себе си ще развият инфраструктурата и комуникацията.

• Като върнем справедливостта в обществото и доверието на бизнеса, възстановявайки независимостта и ефективността на съдебната система

• Спешно ще разработим антимонополно законодателство, ефективни регулаторни органи, включващи силен граждански контрол.

• МВР няма да е същото - то ще бъде по-близо до проблемите на хората, реално ще защитава техния живот и собственост.

В заключение Корман Исмаилов призова кандидат-депутатите и приятелите на двете формации да поемат своята отговорност и да бъдат в центъра на политиката

След това на трибуната последователно застанаха две емблематични за българската политика личности - Касим Дал и Станимир Илчев.

"Ние сме обречени да променим България. Щом имаме вярата и говорим истината
няма как да не победим", обърна се към залата Касим Дал.

Опитният политик води две листи на коалицията - в Шумен и Силистра.

Моментът може да се определи като исторически, защото създадохме коалиция, която е емблематична за България, заяви евродепутатът от НДСВ Станимир Илчев.

Коалициите, които се създават преди изборите са честни.

Тези, които се създават след изборите са предмет на сделка и пазарлъци.

Коалиция "Център - Свобода и достойнство" е коалиция на хората, които искат да постигнат промяна за добро за всички.

С ръкопляскане и възгласи залата посрещна водачите на листи във всичките 31 многомандатни избирателни райони.

Водачите от Народна партия за вобода и достойнство бяха представени от Христина Христова, а тези от НДСВ - от Корман Исмаилов.

Шестима от тях отговориха конкретно на въпроси на водещия Богдан Томов какво конкретно биха променили за да се промени България.

Минчо Спасов (Ямбол, София - 24 МИР): Ще свалим изцапаните ръце на Борисов от МВР и съда

Ще свалим изцапаните ръце на Бойко Борисов и Цветан Цветанов от МВР и съдебната власт. Съдебната система и правоохранителните органи имат нужда от по-малко полицаи.

Полицаи, които да пазят и служат, а не бият и тормозят. В съда да има чисти хора, които да бъдат белите кръвни телца и да изчистят корупцията и тъмните картели.

Соломон Паси (Пловдив): Ще нормализираме политиката

Договорът за присъединяване към ЕС беше подготвен от огромен екип, голямата част от който е тук в залата днес. По стечение на обстоятелствата аз водех преговорите и подписах самия договор, заедно с премиера Симеон Сакскобургготски.

Но трябва да знаете, че всички лентички, които сега прерязва Бойко Борисов, са следствие на този договор и затова когато Борисов преди да пререже някоя лента трябва първо да каже "Аллах карим, ефенди!" и да целуне дясната ми ръка

Деница Димитрова (Варна): Ще подкрепяме малкия и средния бизнес

Ще поставим акцент върху работата за по-адекватно трудоустрояване на хората с увреждания. Големият проблем с бедността ще го преборим като създаваме работни места. За да стане това са ни необходими инвестиции и подкрепа за малкия и средния бизнес - големия може да се погрижи за себе
си.

Гюлзара Качанова (Благоевград): Образованието - основен дългосрочен
финансов приоритет

Ще превърнем образованието в основен дългосрочен финансов приоритет.

Ще гарантираме безплатни учебници до 12 клас, а за неприетите деца в детски ясли и градини ще предоставим ваучери.

Орхан Исмаилов (Търговище): Всеки от вас пряко или косвено е репресиран от ДС

Всеки от вас в тази зала пряко или косвено е бил репресиран от Държавна сигурност. Ако самолетът на БКП катастрофира, то Държавна сигурност е черната кутия на БСП. Можем да успеем, ако всички заедно кажем не на ДС.

Залата дълго аплодира своите бъдещи представители в законодателната власт.

Коалиция "Център - Свобода и достойнство" направи първата си решителна крачка към участие в следващия парламент и превръщането й в незаобиколим фактор в управлението на страната, се посочва в съобщение от пресцентъра й.

---

Източник: http://www.24chasa.bg/

 

 

 

« Обратно към всички новини