Youtube Twitter Facebook

Новини

24chasa.bg стартира официално новата си визия, заедно с безплатен Wi-Fi

04.06.2012

На 3 юни най-големият новинарски сайт с авторска информация - 24chasa.bg стартира официално новата си визия с грандиозно шоу на бул. "Витоша". Събитието съвпадна и с откриването на безвъзмездно предоставената от "Виваком" безплатна Wi-Fi връзка в центъра на София.

Събитието беше открито с пресконференция на която присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова,  президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси и Михаела Калайджиева, генерален секретар на "Виваком". Медийна група България бе представена от вицепрезидентът й Венелина Гочева и главният редактор на "24 часа" Данка Василева.

От пресконференцията стана ясно, че безплатен Wi-Fi ще има в 35 автобуса, които се движат от "Люлин" до "Младост".

"От 2008 г. стартира нашата инициатива със съпругата ми Гергана от страниците на "24 часа" за единно зарядно устройство. Три години по-късно то вече е факт. Веднага след това отново чрез "24 часа" стартирахме нова инициатива за свободен интеренет. Ако успеем и първият самолет с интернет на борда да е български ще е огромен принос за европейското общество", заяви Соломон Паси, председател на атлантическия клуб.

Събитието продължи на булевард „Витоша" пред клуб Jim Beam. Там всеки наш читател можеще да застане пред голяма видео стена с логото на 24chasa.bg, да съобщи важна новина, която да се появи в сайта ни на адрес www.24chasa.bg. Именно пред тази стена кметът Йорданка Фандъкова обяви , че 40 от най-опасните пешеходни пътеки в София ще бъдат повдигнати, за да принудят шофьорите да намалят скоростта.

От същото място генералният секретар на „Виваком" Михаела Калайджиева съобщи, че Студентски град и пространството около НДК ще са следващите големи зони със свободен интернет. До края на годината Виваком ще работи върху покриването със сигнал на тези две територии. Така на практика Студентски град ще се превърне в първия цял квартал в София, в който ще има безплатен достъп до мрежата.

Първата част от шоу програмата за деня включваше снимки с „Мис България" 2012 Габриела Василева. Всички четатели на "24 часа", които пожелаха, можеха да се снимат с Мис България през целия ден. Снимките веднага се публикуваха във фенстраницата на 24chasa.bg във фейсбук, както и в личните страници на снимащите се.

През целия ден по пешеходната зона на бул. "Витоша" и пл. "Славейков" имаше програма. Известни български музиканти влязоха в ролята на улични изпълнители и свириха безплатно, така както е безплатен Wi-Fi интернетът от "Виваком".

Дуетът Ангел и Моисей, достигнал полуфинал в музикалното шоу "Х фактор", откри концертите като изпълни кавъри на популярни песни за събралите се на площад "Славейков" фенове, както и собствени аранжименти на български народни песни придружени от бийтбокс. Виж снимки и видео от всички концерти в галерията.

След края на концерта на Ангел и Моисей на сцената за свободен WiFi достъп на Виваком излязоха 100 Кила и Бобо. Той е известен с множество дуети с различни български изпълнители сред които: Лора Караджова, Криско и Ъпсурт. 100 Кила и Бобо изпълниха няколко парчета за екзалтираната публика, сред които е и популярното "Виновен". Много от почитателите им чакаха за снимка след изпълнението.

В 17:30 пред Съдебната палата Криста се включи с няколко изпълнения на кавъри и нейни авторски парчета, докато феновете и танцуваха, някои дори се осмелиха да застанат на сцената до нея. Ангел, Моисей и Бобо дойдоха да гледат изпълението на победителката в Националния конкурс за вокални артисти през февруари 2008 г. в надпревара със 176 финалисти.

Индивидуалните концерти завършиха с изпълнение на Скилър. Въпреки някои технически проблеми шампионът по бийтбокс на България за 2007 продължи да радва публиката с акапелно изпълнение.

След приключване на индивидуалните концерти изпълнителите се събраха на главната сцена на „Виваком" в средата на булевард „Витоша" за голям общ концерт. В продължение на час феновете се наслаждаваха на песни и танци от любимите си певци.

По време на концерта се разбра и кой печели от томболата за Samsung S5830 Galaxy Ace е 18-годишната Елена Господинова Иванова от София. Виж видео от получаването на наградата в галерията. 

Всички имаха възможността да участват чрез талон с въпроси, отговорите на които можеха да бъдат открити на www.24chasa.bg

---

Източник: www.24chasa.bg

« Обратно към всички новини