Youtube Twitter Facebook

Новини

Института за културна дипломация награждава Президентa Шимон Перес с „Признание за Изключителен принос за Световния мир“

04.07.2012

В Понеделник, 3ти Юли, Института за културна дипломация (ИКД) изпрати мирна делегация в Израел с цел гарантиране на мир и стабилност в Средиземноморието. Делегацията беше представена от Марк Донфрийд, ИКД, и изтъкнатите членове на борда на ИКД Почетен Д-р Емил Константинеску, бившия президент на Румъния, почетния Д-р Соломон Паси, бивш Министър на външните работи на България, и почетния Ясар Якис, бивш Министър на външните работи на Турция.

Сред другите срещи и събития, мирната делегация на ИКД имаше честта да срещне Президента Шимон Перес, бивш Президент на Израел и Нобелов лауреат за мир от 1994. Перес, заедно с Ясер Арафат и Итжак Рабин, бяха наградени с Нобелова награда за мир „за тяхното постижение за постигане на мир в Близкия изток“. Те бяха признати за постиженията в договарянето на Договорите от Осло за мир. Преди неговото президентство, г-н Перес е бил 2 мандата Външен министър на Израел и е изпълнявал много други дипломатиески и военни постове. В признание на неговите постижения за установяване на мирен диалог в Близкия Изток, ИКД представи на Президента Перес награда за неговата непоколебима „отдаденост към постигането на траен мир, дори и по време на най – взискателните и проблематични времена“.

Ето го и текста на наградата:

„Институтът за Културна Дипломация желае да изрази своето възхищение и дълбока благодарност за вашата последователна и незатихваща отдаденост към установяването на траен мир, дори и по време на най-взискателните и проблематични времена“.

„Вие вдъхновихте  милиони никога да не се задоволяват със статуквото, а вместо това усърдно да продължават да следват мира. Вие посветихте живота си на целта за траен мир,  което гради достойнство у израелците, палестинците и за всички арабски съседи на Израел и това непоколебимо поверяване изпълнява ролята на пример и вдъхновение за по-младото поколение на лидери от тези страни“.

Ние споделяме напълно вашето добре ясно изразено виждане, че „Близкият Изток не е поле за размирици, а е поле за креативност и растеж“  и, следвайки вашия пример, ние посветихме нашия Институт за популяризиране на това спешно и критично усилие.

Ние ви похвалваме за вашия непоколебим принос за мира в Израел, Палестина, Близкия Изток и света.

С уважение,

Mark Donfried

Основател и Изпълнителен Директор

Институт за Културна Дипломация

The Hon. Dr. Emil Constantinescu

Президент на ICD Академия за Ку;лтурна Дипломация

Бивш президент на Румъния

The Hon. Dr. Solomon Passy

Бивш Министър на Външните Работи

Президент на Атлантическия клуб в България

« Обратно към всички новини