Youtube Twitter Facebook

Новини

„My Europe” церемония по награждаване

29.06.2012

Атлантическият клуб в България взе участие в награждаването на българските победители от конкурса “My Europe”, което се състоя на 29-ти юни 2012 година, в офиса на АКБ.  Tримата най-добри ученика се класираха за интернационалната надпревара в Брюксел догодина.

Конкурсът “My Europe” се организира от ICCA (Institute for Corporate Culture Affairs) и Future Think Tank.  Двете организации се намират във Франкфурт, Германия. „My Europe“ протича в редица европейски държави под формата на 2-дневен семинар с максимален брой 20 ученика. Кулминацията на проекта е интернационалната писмена надпревара между учениците от всички страни-участници в проекта.  Досега участие са взели Германия, Румания, Италия, България и Турция.

„My Europe“ бе открит в Брюксел на 06.09.2011 г. под патронажа на Вивиан Рединг, Вицепрезидент на Европейската комисия, която също е и председател на Board of Patrons for European Youth, обединявайки партньорите, които стоят зад инициативата.

Под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на град София и с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и ОМV Bulgaria, на 25-ти и 26-ти април,  се проведе в София проектът „My Europe“,  в което взеха участие ученици от Софийската математическа гимназия, Първа английска гимназия и Немската гимназия. Те имаха възможност да водят открита дискусия със Соломон Паси, Президент на Атлантическия клуб в България и други експерти по европейски въпроси. Журналисти от национални и онлайн медии обучиха учениците на втория ден в тънкостите по писане. Toва ги подготви за изготвянето на техните статии, които се оцениха от компетентно жури, сформирано от партниращите организации.

Атлантическият клуб в България ще продължи да подкрепя подобни образователни инициативи, имащи за цел да развият професионални и лидерски умения у българските младежи и насочва техните интереси в областта на европейската тематика.

« Обратно към всички новини