Youtube Twitter Facebook

Новини

Соломон Паси: НАТО да помогне за освобождаване на Сирия от клана Асад

16.04.2012

Турция е геополитическа сила и е вярно, че тя може и сама да се защити срещу набезите на Сирия, но независимо от това НАТО трябва да даде ясен сигнал на режима на Асад за нашата солидарност с Турция.

Това заяви в понеделник по повод сирийския набег на турска територия д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб и бивш външен министър на България.

НАТО трябва да даде ясен сигнал на режима на Асад за нашата солидарност с Турция. Така както го направихме на 11 септември 2001, когато декларирахме и доказахме непоколебимата си солидарност с най-мощния си съюзник – САЩ," каза Паси.

НАТО все още може да помогне за освобождаването на сирийския народ от блозо половин-вековната диктатура на клана Асад. Сирия също има право на своята пролет и свободата на Сирия е пробен камък за ефективността на западната философия за демокрация," добави още той.

Паси заключи, че от 1990 г. насам, „Сирия е поредното доказателство, че когато НАТО бездейства или се колебае да действа, човечеството губи.  А когато НАТО действа, всички печелят."

 

---

Източник: www.novinite.bg

« Обратно към всички новини