Youtube Twitter Facebook

Новини

Стабилизирането на връзките между България и Белиз като средство за подпомагане на туризма

20.03.2012

Министърът на външните работи и генерaлен адвокат на Белиз, г-н Уилфред Ерлингтън се срещна с българския външен министър(2001-2005), д-р Соломон Паси. Двамата дискутираха няколко теми засягащи интереса на двете страни, особено заздравяването на връзките повежду им, което би благоприятствало туризма както на България, така и на Белиз.

По време на срещата министрите обсъдиха двустранното сътрудничество, акцентирайки върху разширяването на туристическия сектор и в двете страни. Господин Паси спомена възможността България да инвестира в туристическата индустрия на Белиз, тъй като България е предимно туристическа страна.

„Обсъдихме някои международни формати като сътрудничество с Европейския съюз и организацията на НАТО за сигурност със сътрудничество в Европа” - каза Паси. „С удоволствие поканих министър Ерлингтън да посети България и се надявам да пристигне с делегация от представители на туристическия борд в Белиз.Надявам се тогава да продължим обсъждането на темите, които дискутирахме.”

Министрите обсъдиха вероятността България да инвестира във възобновяеми енергийни източници, както и възможността за установяване на дипломатически отношения между двете страни. Това беше първата среща на високо ниво между България и Белиз за последните 20 години.

« Обратно към всички новини