Youtube Twitter Facebook

Новини

Семейство Паси подкрепи инициативата за стандартизация на номер за рецепциите на хотелите

26.02.2012

Актьорът Христо Мутафчиев предлага да се въведе един и същи телефонен номер за връзка с рецепцията на всеки хотел. Така според него в критични ситуации гостите в българските хотели няма да губят време да търсят номера за връзка с рецепцията в хотелиерските брошури.

Знаете преди година Мутафчиев получи тежък инсулт в хотелска стая, без да може да се свърже с рецепцията. Идеята му днес беше подкрепена от Гергана и Соломон Паси, директора на БТА Максим Минчев и председателя на Борда по туризъм Поли Карастоянова.

Вътрешният номер на рецепцията на този хотел е 10, а на този 0. А на този , дявол знае какъв е! Всички сме имали затруднения с избирането на рецепциите в различни хотели, но това, което е преживял актьорът Христо Мутафчиев, получавайки инсулт в хотелска стая и невъзможността да се обади на рецепцията, защото не може да открие номера й, е в основата на инициативата - всички хотели в България да имат един стандартизиран номер на рецепциите си.

Христо Мутафчиев: - Ако бях успял да набера тогава рецепцията - много лекари се изказаха, че ако първите 15 минути съм получил помощ, нямаше да имам проблем. И затова смятам, че е изключително важно да помогнем на други хора, които ще попаднат или са попадали в моята ситуация, защото никой не е застрахован - уверявам ви. Всички си мислим, че на нас това няма да ни се случи. Е, и аз си мислих така, ама ...

Зад Христо застава сем. Паси, което вече успя да прокара в рамките на ЕС идеята си за стандартно зарядно устройство на мобилните телефони.

Гергана Паси: - Помислете си колко просто е решението и за съжаление, колко трагично животът трябва да ни сблъска с него, за да решим, че простото решение
изисква и прост отговор.

А отоговор с одобрение на идеята вече има от Комисията за защита на потребителите, от Националния борд по туризъм, от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. Моментът за прокарването й е подходящ и защото сега се обсъждат промени в Закона за туризма, които предстоят да влязат в Министерския съвет и в Народното събрание. И се очертава, ако идеята се реализира, България да бъде първата страна с такава практика, която може да се превърне в европейска политика. Защо не!

Източник: www.bnt.bg

« Обратно към всички новини