Youtube Twitter Facebook

Новини

Социалните мрежи съкращават живота на диктаторите

08.11.2011

Диктаторските режими ще започната да падат като домино, смята Соломон Паси.

Социалните мрежи и новите технологии са най-големите инструменти за борба с диктатурите. Това каза президент на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси по време на конференция, посветена на "Арабската пролет: какво се случи, какво означава и какво следва".
Именно социалните мрежи са допринесли много за обединението хората по време на революциите в арабския свят през последните месеци.
Никой не може да предвиди дали режимите, които ще бъдат сменени в Северна Африка и Близкия изток, ще бъдат заменени с демократични, но това, което със сигурност можем да предвидим, е че оттук нататък животът на всяка една диктатура ще бъде много по-кратък отколкото живота на диктатурите в миналото, заяви Паси. Според него диктаторските режими ще започнат да падат като домино, като не е ясно само с каква скорост ще се случи това. Той изрази загриженост, че страната ни не разглежда достатъчно задълбочено новите политически и икономически възможности и перспективи. Това носи негативи за бизнеса, който среща трудности при позиционирането на новосъздадените пазари.


----------------------------


Източник: www.bgonair.bg

Подробности от конференцията вижте от видео репортажа.

« Обратно към всички новини