Youtube Twitter Facebook

Новини

Соломон Паси в подкрепа на филантропията в България

04.10.2011

Американското посолство в София организира семинар на тема „Културата на филантропията”, на който експерти от фондации, от корпоративния свят и търсещата финансова подкрепа общност обсъдиха с благотворителни организации, образователни институции, неправителствени и други организации отпускането на субсидии и събирането на средства. Срещата, проведена в Американския център в София, даде възможност на експертите да обяснят законовата и практическа среда на филантропията, като неправителствените организации получиха практически съвети  как да се отнасят към корпоративната социална отговорност на изпълнителните длъжностни лица  и фондации. Шарже д’аферът Сюзън Сатън и посланик Иван Станчов приветстваха участниците, а д-р Соломон Паси бе модератор на панела и дискусията.

Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация „Помощ за благотворителността в България” и Красимира Величкова, директор на Български дарителски  форум очертаха българския контекст и предизвикателства, пред които са изправени организациите, набиращи средства за своите каузи.

Чарити Райт, доброволец от Корпуса на мира, отговори на въпроса „Как да набираме средства креативно”?, а гледната точка на бизнеса и какво е важното за него, когато инвестира в социални и културни каузи, представи Роман Василев, съпредседател на  Комитета за корпоративна социална отговорност,  Американска Търговска камара и директор на Johnson Controls ElectronicsBulgaria.

Гледната точка на дарителските фондации дадоха Десислава Тальокова, изпълнителен директор, и Ленко Ленков, директор „Програми за гражданско общество” на фондация „Америка за България”.

Снимков материал: Американско посолство в България

« Обратно към всички новини