Youtube Twitter Facebook

Новини

Поздравление от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън по повод Националния празник на България

03.03.2018

От името на правителството на Съединените американски щати пожелаваме с голямо задоволство щастие и благоденствие по случай националния Ви празник.

Тази година отбелязваме 115-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Съединените американски щати и България. 2018 г. е и годината, когато България за пръв път пое председателство на Съвета на Европейския съюз. Поемайки ръководството на  една от водещите политически и икономически институции в света, България демонстрира забележителния си напредък и постижения през последните години.

Ние възприемаме България като ценен съюзник на НАТО и американските войници се гордеят, че служат редом с българските войски в Афганистан, като част от коалицията на страните, които се стремят да вътворят мир и стабилност.

През 2018 г. очакваме с нетърпение да продължим сътрудничеството с нашите български приятели и партньори и да укрепваме нашите отношения, изградени върху единната ни ценностна система, включваща демокрация, свободна търговия и върховенство на закона.

« Обратно към всички новини