Youtube Twitter Facebook

Новини

Универсално дистанционно за всички ТВ и DVD в Европа - нов проект на Соломон и Гергана Паси

18.08.2017

Това е новото предложение към ЕС на Атлантическата дигитална мрежа (АДМ), председателствана от Соломон и Гергана Паси.


Въвеждането на единен стандарт, унифициращ панела на дистанционното ТВ и DVD управление, освен че ще облекчи ежедневието на европееца, ще има и благотворен ефект върху климата, като редуцира въглеродните емисии и електронните отпадъци.

За всеки 7 годишен период в Европа ще бъде спестен еквивалентът на над 240.000 тона CO2 емисии или 24.000.000 галона петрол или преработката на 7.700.000 ел. крушки в LED осветление.

А хаотичният безпорядък от дистанционни у дома ще се сведе до едно единствено (в стая).
Това е поредната стандартизационна иновация, предложена от екипа на Паси, след общото GSM зарядно устройство, универсалния достъп до WiFi -- и двете станали европейска норма, и единния национален спешен хотелски телефон 9.

По повод новата инициатива на АДМ д-р Соломон Паси заяви:"Искаме да покажем на гражданите на Европа, че ЕС е могъщ и универсално полезен за всички ни инструмент, ако го използваме правилно.  Битката с климатичните промени е съчетаема с ежедневното удобство на гражданите, от което всички печелим.  Вярваме, че българският дигитален комисар Мария Габриел и българското председателство  на ЕС са много благоприятни фактори за по-бързото налагане на това полезно решение."

 

Можете да прочетете статията на в. "24 часа", посветена на новия проект на Паси ТУК.

Отвореното писмо до европейските институции може да бъде прочетено ТУК.

Изследването, изготвено по проекта, може да бъде прочетено ТУК.

« Обратно към всички новини