Youtube Twitter Facebook

Новини

На 23 февруари във Видин ще се състои премиерата на „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“

20.02.2017

Издателска къща ХЕРМЕС има удоволствието да Ви покани на премиерата на книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари,интервюта, извън протокола“в град Видин. Заповядайте на 23 февруари (четвъртък) от 17,30 ч.в РБ „Михалаки Георгиев“, площад „Бдинци“ №1.

Соломон Паси – между смелите идеи и успешната им реализация

Какво е общото между влизането на България в НАТО и един трабант? Между българското присъствие в Антарктида и Космоса и една неправителствена организация? Между членството в Европейския съюз и общото зарядно устройство за подвижните телефони? И въобще между смелите прогнози и последвалото ги неизбежно сбъдване?

Вероятно мнозина ще се досетят, че „общото“ най-много приляга на Соломон Паси. Един съвременен български политик, който безспорно можем да определим като един от най-нестандартните и в същото време най-успешните в най-новата ни история.

Тази книга ни припомня колко важно е в политиката да се служи на големи каузи, да се поставят високи летви, да се извършват непопулярни, но не и популистки действия за достигането на голямата цел. Тази книга по-скоро потвърждава, че смелите идеи в крайна сметка биват реализирани. Защото те са продукт на сериозна мисловна дейност, на мощна ерудиция, на висок ценз и най-вече на желанието да бъдат в услуга на държавата и обществото. В по-голямата част нещата, които Соломон Паси е предвидил, в крайна сметка са се случили или предстои да се случат. И това го нарежда сред онези личности, които кореспондират с въжделенията на света през ХХI век.

Максим Минчев

Източник: ИК "Хермес"

« Обратно към всички новини