Youtube Twitter Facebook

Новини

Участие на д-р Соломон Паси в конференция на тема „Свободата на вярата в ерата на радикализация“, 5-6 декември 2016 г., Брюксел

05.12.2016

На 5 и 6 декември 2016 г. в Брюксел д-р Соломон Паси ще участва в заседание на Комитета по правата на човека на Либералния интернационал, на което ще бъдат обсъдени радикализацията и свободата на вероизповеданията. Съгласно избраната тема за свободата на вярата в ерата на радикализация, Комитетът за правата на човека на Либералния интернационал ще се събере, за да обсъди стратегии, които да преодолеят заклеймяването на религиозните и по-специално мюсюлманските малцинства, когато става въпрос за радикализация и екстремизъм и заедно с това да подчертае приликите и разликите между свободата на словото и свободата на вярата. Фондация „Фридрих Науман” и Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Парламента на ЕС са партньори на събитието.

В презентацията си д-р Паси ще акцентира върху борбата срещу пропагандата, преодоляването на общоприети стереотипи и нагласи, както и намирането на практически решения за справяне с предизвикателствата на миграцията.

За повече информация:

http://www.liberal-international.org/site/LI_HRC_biannual_meeting_to_debate_radicalisation_and_freedom_of_belief.html

« Обратно към всички новини