Youtube Twitter Facebook

Новини

На 13 март 2015 г. в СУ „Свети Климент Охридски“ ще се състоят две събития в памет на бележития български философ проф. Исак Паси

10.03.2015

На 13 март 2015 г. в СУ „Свети Климент Охридски“ ще се състоят две събития в памет на бележития български философ проф. Исак Паси. Датата е специално избрана, защото на тази дата през 1928 г. в гр. Пловдив е роден Исак Паси.

От 9.30 в зала 1 на Ректората ще започне научна конференция по естетика под наслов AISTHETIKOS. В нея ще участват изследователи от четири университета и от два института на Българската академия на науките. С тази конференция се поставя началото на ежегодни конференции по естетика в памет на проф. Исак Паси, които всяка година ще се провеждат на неговата рождена дата.

В 13 ч. във фоайето на Университетска библиотека „Свети Климент Охридски“ ще бъде открита изложбата с книгите на Исак Паси. За пръв път ще бъдат представени всички авторски книги на Исак Паси, а също така всички издадени от него книги в няколкото авторитетни поредици, които той е водил през десетилетията неуморна издателска дейност – Естетика и изкуствознание (в изд. „Наука и изкуство“), Класическо наследство (в Унив. изд. „Св. Кл. Охридски“), Философия и човек (в изд. „Захарий Стоянов“) и др.

Всички приятели, колеги и почитатели на професор Исак Паси са поканени на честването.

Входът е на двете събития е открит.

« Обратно към всички новини