Youtube Twitter Facebook

Новини

Националните каузи са във фокуса на 9-та световна среща на българските медии

14.10.2013

Националните каузи са във фокуса на Деветата световна среща на българските медии, която се открива в столицата. На официалната церемония ще присъстват Максим Минчев, генерален директор на БТА, министърът на културата Петър Стоянович и кметът на София Йроданка Фандъкова. 

Тази година домакини на срещата са Пловдив и Велико Търново. Първите панели започват днес в Пловдив, където ще се включат 45 представители на медии от над 20 държави. Медийната среща започва с темата „Защо се нуждае България от национални каузи”. Модератори са генералният директор на БТА Максим Минчев и председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси. 

Другите акценти в програмата в Пловдив са „Каузите на бизнеса. Здравеопазването като национален приоритет”, „Икономическо развитие на регионите”, „Социалните мрежи – новото гражданско общество” и „Медии и регулация. Необходимост от нови регламенти”. По време на Деветата медийна среща ще бъдат представени и проблемите на българите в чужбина. 

Очаква се утре в Пловдив да бъдат обявени предложенията за промени в Закона за радиото и телевизията. За форума пристигат председателят на СЕМ Георги Лозанов и бизнес елитът, а също и кметове на по-малки селища. 

В програмата е включен и спектакъл на фолклорен ансамбъл „Тракия”. Той ще се състои в Дома на културата „Борис Христов” тази вечер от 19 часа, с вход свободен.

---

Източник: http://www.radioplovdiv.bg/

« Обратно към всички новини