Youtube Twitter Facebook

Новини

Соломон Паси присъства на поднасянето на венци на паметната плоча на Цар Борис ІІІ в Борисовата градина

29.08.2013

По повод 70 години от смъртта на Цар Борис ІІІ, вчера, 28 август 2013 г., председателят на НДСВ Христина Христова, секретарят и лидер на младежкото НДСВ Стефан Кенов, членовете на Националния съвет на партията Минчо Спасов и Соломон Паси, бившият депутат от НДСВ Марина Дикова, заедно с монархисти, членове и симпатизанти на партията поднесоха венци на паметната плоча на Цар Борис ІІІ в Борисовата градина в столицата.

Пред паметника на Цар Борис ІІІ се проведе импровизирана беседа за мястото и приноса на Царя Обединител в българската история, за водещата му роля в спасяването на българските евреи, за дипломата, стратега и за човека Цар Борис ІІІ. Симпатизантите на НДСВ и монархистите си обещаха беседата за Царя Обединител да продължи на 31 август (събота) на Рилския манастир, където българският патриарх Неофит ще отслужи заупокойна литургия и панихида за 70-та годишнина от кончината на Цар Борис III.

Думи на Соломон Паси за покойния български монарх: „Изключителен държавник, който е успял да избере оптималната стратегия за страната ни в една от най-трудните международни обстановки, които Европа помни. Това, с което ще бъде запомнен Цар Борис ІІІ за десетилетия напред от най-широк обществен кръг, е спасяването на българските евреи.”

---

Повече информация за събитието можете да прочетете тук.

« Обратно към всички новини