Youtube Twitter Facebook

Новини

Соломон Паси се срещна със студенти от пловдивски университети

08.05.2013

Соломон Паси, водач на листата от Коалиция Център Свобода и достойнство в град Пловдив, се срещна със студенти от пловдивски университети и проведе лекция на тема "България, Европа и светът".

Соломон Паси запозна младежите със своята биография и очерта най-важните моменти в личен и професионален план - основаването на Атлантически клуб в България, присъединяването на България към ЕС и НАТО. Паси сподели своите виждания за посоката на развитие на България, както на национално, така и на международно ниво.

"В момента България няма ясни приоритети за външните инвестиции. От 2007 година няма формулиран и нито един нов национален приоритет, а това е важно за развитието на всяка една държава", каза Паси.
Като водеща цел той посочи присъединяване на България към ОИСР /Организация за икономическо сътрудничество и развитие/, където се акумулират най-големите и добри практики извън военната сфера.

"България трябва да се профилира както в рамките на ЕС, така и на НАТО. В момента се лутаме между общ работник и универсален боец-едното не трябва да бъдем, а другото-не го можем", каза още Паси.

Като един от националните приоритетни въпроси той посочи демографията. В тази област той смята, че освен да се създадат условия за отглеждане на деца трябва да има и работни места, да се обърне внимание и на миграцията, да се
привличат млади хора у нас от етническите българи, които живеят в чужбина чрез вдигане на стандарта на образованието ни.

Соломон Паси поде инициативата за осигуряване на универсален достъп до Wi-Fi на територията на ЕС, което вече е факт в Пловдив. Той подчерта, че вече е подготвен Закон за космическите дейности и един от приоритетите на Коалицията ще бъде внасянето му в следващото Народното събрание. Накрая Паси отговори на редица въпроси от студентите.

---

Източникhttp://news.plovdiv24.bg/

« Обратно към всички новини