Youtube Twitter Facebook

Новини

Соломон Паси води деца от "Столипиново" на куклен театър

08.05.2013

Деца от пловдивския квартал "Столипиново" и Аджисан махала гледаха вчера "Червената шапчица" в кукления театър. За повечето от тях това беше първата вълнуваща среща с Мелпомена. Постановката по мотиви от приказки на Шарл Перо и Братя Грим беше подарена на малчуганите от водача на листата на Коалиция "Център-Свобода и достойнство" за Пловдив-област Соломон Паси.

"Има партии, които агитират с кебапчета и бира. Ние решихме да се поучим от американския опит от средата на миналия век за интеграция на малцинствата чрез изкуство", каза видният ни атлантик. По думите му именно театърът е един от много важните инструменти за обединение на етносите. Според Паси най-трудно изкореними са предразсъдъците, които се вкореняват у хората от най-ранна възраст. Затова пилотният проект на коалицията е децата от различните малцинствени групи да бъдат заедно на постановки.

"Слагаме изкуството да работи в името на толерантността. Театърът е място за комуникация, където всеки сяда по случаен избор", каза Соломон Паси. Той беше довел в кукления театър и 90-годишната си леля Дейзи Паси.

"Играла съм тук 2 г. Още помня "Аладин и вълшебната лампа", която жънеше голям успех при пълни салони", спомни си възрастната жена. Племенника си описа като човек, който винаги е бил отличник в живота. Може би затова неслучайно се явява на избори с бюлетина №6. 

"Сигурна съм, че ще получи много шестици на 12 май", заяви Дейзи Паси.

Анелия Перчева

---

Източник: http://www.24chasa.bg/

« Обратно към всички новини