Youtube Twitter Facebook

Новини

Соломон Паси пусна безплатен интернет в София и Пловдив

26.04.2013

Пред централата на НДСВ в София вече има Wi-Fi точка, свободна за хората. Зоната е под името 6. Тя беше открита от Христина Христова, водачка на Коалиция "Център - свобода и достойнство" (НДСВ и НПСД) за 23-ти МИР София, и Соломон Паси (водач за Пловдив-град), който беше придружен от съпругата си Гергана. Инициативата отбеляза 8 години от подписването на договора за присъединяване на България към ЕС.

"Не мога да приема, че хората в България се страхуват да говорят по телефона", каза Христова. "За съжаление през последните 4 години много свободи бяха потъпкани. Очаквахме европейският ни път да ни донесе икономически просперитет и морално възраждане. Но уви, днес сме по-далеч от Европа, отколкото тогава, преди 8 години.

Защото това, което се случва днес, даже не е полицейщина, това е тежко престъпление срещу свободата на човека", категорична бе Христова. Тя сравни скандала с подслушването с романа на Джордж Оруел "1984".
"Интернет е новата човешка свобода, за която се борим", подчерта водачът на коалицията за Пловдив - град и бивш външен министър Соломон Паси.

"Днес, след 8 години, ние се изправяме срещу едни хора, които се опитват да извадят България от ЕС и НАТО, защото скандалът с подслушването може да има и такива последици. И отговорен за това е лично Бойко Борисов. Рибата се вмирисва откъм главата", заключи Паси. "Тук съм, за да подкрепя НДСВ", изтъкна Гергана Паси, авторка на инициативата за свободен интернет.

Благодарение на НДСВ моите деца се удвоиха, а с това се удвои и грижата ми за средата, в която отглеждаме децата си, добави тя.

Освен в София, Паси откри свободна Wi-Fi зона и в центъра на Пловдив под името Solomon_Passy. Тя може да се ползва по главната улица в района на фонтаните на площад "Стефан Стамболов" и сградата на общината.

---

Автор: Соня Спасова

Източник: http://www.trud.bg/

« Обратно към всички новини